Biografie
Soliste en Zangeres Alison Metternich

Alison Metternich | Alt - Mezzosopraan

"Geniet van haar unieke warme, lage en heldere stem"

Welkom op de website van de zangeres Alison Metternich!

 

 

Biografie Alison Metternich

 

De in Amsterdam geboren alt Alison Metternich wordt alom geprezen om haar unieke warme, lage en heldere stem en heeft een ruime ervaring als soliste in opera, oratoria en het geven van lied recitals in zowel binnen- als buitenland.

 

Alison Metternich studeerde op de Royal Academy of Music in Londen waar ze haar Postgraduate Solo Performance in Concert en Opera zingen behaalde bij de beroemde zangeres Noelle Barker. Voor haar finale examen liedrecital werd ze als best beoordeeld en won daarmee de Isabella Lucas Prize. Dit nadat ze voor zang (Margreet Honig) en Piano (Wim Leising) afstudeerde aan het Conservatorium van Amsterdam alsmede aan The Dutch National Opera Academy. Op het Conservatorium heeft ze tevens haar zangpedagogie en psychologie voor zangdocent Cum laude afgesloten.

 

Naast haar studie en ook daarna deed Alison mee aan vele competities. Als prijswinnaar werd ze uitgeroepen in de Major van Someren-Godfrey English Song Competition, de Blyth-Buesst Operatic Prize, de Isabel Jay Prize en de Minnie Hauk Prize. Ook behaalde ze de finale op het Concours international de Chant Macon en het Concours de chant d'Opéra (Opéra Bastille) Parijs.

 

Masterclasses volgde ze o.a. bij Sarah Walker, Graham Johnson, Udo Reinemann en Peter Langridge. Na haar studie is ze jarenlang gecoacht door James McCray. Momenteel coacht ze zelf ook uiteenlopende zangers en zangliefhebbers van musical tot barok of klassiek.

Met orkestwerken van Gustav Mahler en Alphons Diepenbrock, o.l.v. dirigent Bas Pollard, stond Alison als soliste in Theater Vredenburg Utrecht en in de 'Grote Zaal' van het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam. Ook ging ze op tournee met het Orchestre de Bretagne, o.l.v. dirigent Stefan Sanderling, in een uitvoering van Hector Berlioz "Les nuits d'été" waarbij ze o.a. ook de Queen Elizabeth Hall in Londen aan deden.

 

Heden ten dage zingt ze op uitnodiging de Alt soli in oratorium uitvoeringen, (opera-) koren en verzorgt ze ceremonies.

Alison zingt graag in de bekende oratoriumuitvoeringen zoals de Messiah, het Weihnachtsoratorium, Oratoria de Noël, Mattheüs en Johannes Passion, het Requiem en andere uitvoeringen van o.a. de componisten Bach, Händel, Mahler, Mozart, Rossini en Verdi.

 

Alison geeft als soliste graag invulling aan uw concert: oratorium, (opera-) koor, liedrecital of ceremonie!

 

Biografie Alison Metternich | Zangeres - Soliste | Alt- Mezzosopraan | Oratorium - (Opera-) Koren - Liedrecital - Ceremonie | Noord-Holland

Alison Metternich | Alt - Mezzosopraan | Oratorium - (Opera-) Koor - Liedrecital - Ceremonie

06 - 27 17 69 49 alison@alt-solist.nl